Bescherm jouw LUS regenton in de winter

Gepubliceerd op 25 september 2024 om 14:48

Wanneer de herfst en winter in aantocht zijn, is het tijd om de tuin winterklaar te maken. Net zoals karweitjes zoals het laatste snoeiwerk en opruimen, kun je ook jouw regenton klaarmaken voor de winter.

Net zoals het nodig is om de buitenkranen af te sluiten om vorstschade te voorkomen, is het ook nodig om je regenton te beschermen. Je wil natuurlijk geen vorstschade aan jouw regenton! Nu is de LUS regenton natuurlijk zeer sterk en gemaakt van aluminium waardoor vorstschade niet snel zal optreden, maar toch is het raadzaam om maatregelen te nemen tegen de vorst!

Lees daarom in dit blog meer over het beschermen van jouw LUS regenton of andere typen regentonnen in de winter.

Moderne LUS regenton verticaal aan de muur

Hoe kan vorst voor schade zorgen aan een regenton?

Bij vrijwel alle regentonnen bestaat het risico op vorstschade. Dit komt omdat water dat bevriest gaat uitzetten en dus groter wordt in volume. Hierdoor ontstaat er van binnenuit druk op de wanden, wat tot schade kan leiden met lekkages als gevolg. Denk ook bijvoorbeeld aan gebarsten buitenleidingen die niet zijn afgesloten in de winter.

 

Er zijn verschillende kwaliteiten regentonnen op de markt. Zo zijn er regentonnen van hout, verschillende kunststoffen of metaal zoals de aluminium LUS regenton. De ene regenton kan beter tegen matige vorst dan de andere. Het is dus altijd slim om voorzorgsmaatregelen te nemen voor de winter, ongeacht het type regenton dat je hebt.



Hoe kan ik mijn regenton beschermen in de winter?

Om jouw regenton in de winter goed te beschermen tegen schade kun je de volgende maatregelen nemen:

 

Zorg dat jouw regenton voordat het gaat vriezen zo ver mogelijk leeg is. Dit kun je doen door het kraantje te gebruiken. Zet de kraan helemaal open en gebruik het restwater in bijvoorbeeld de tuin. Heb je geen kraantje op jouw regenton? Leeg de regenton dan met een waterpompje of een slang. Er mag een klein laagje water in de regenton blijven staan, dit zorgt niet voor vorstschade.

Zorg ervoor dat de kraan van jouw regenton in de winter ALTIJD open staat. Mocht er toch water in de regenton komen via de regenpijp bijvoorbeeld, dan kan dit er ook direct weer uitstromen. Zo voorkom je schade en kun je niet vergeten om de regenton opnieuw te legen.

Wanneer je vulautomaat voor jouw regenton gebruikt kan het zijn dat deze een winterstand heeft. Door de automaat op de winterstand te zetten voorkom je dat er opnieuw water de regenton kan inlopen.

Zorg als laatste voor jouw accessoires zoals waterpompjes en slangen. Deze accessoires kunnen ook niet tegen de vrieskou en zullen schade oplopen als er water in blijft staan. Het beste berg je pompjes en slangen op in bijvoorbeeld de schuur tijdens de winter.



 

LUS moderne regenton in achtertuin met gieter
LUS moderne regenton in achtertuin met gieter

Vragen over jouw LUS regenton?

Heb je specifieke vragen over jouw LUS regenton of wil je meer weten over he je het beste voor jouw regenton kunt zorgen?

Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.

LUS regentonnen voorraad achter in busje

Wil jij ook een echte LUS regenton?

Ontdek de slanke en duurzame regentonnen van LUS! Geschikt voor iedere tuin. Kies uit een van de standaardmaten of laat een LUS regenton geheel op maat maken. 
Wanneer gewenst bezorgen en installeren wij jouw nieuwe LUS design regenton. 

Klik hier om jouw LUS Regenton te bestellen. De LUS regenton is standaard beschikbaar met een inhoud van 90 liter, 125 liter en 180 liter.  

Vragen over de LUS regenton of heb je speciale wensen of leuke ideeën?

Neem dan vooral contact met ons op.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.